Upravni odbor

 

Upravni odbor deoničarskog društva

 

Andrej Mertelj

Andrej Mertelj

Predsjednik upravnog odbora

Andreja je najbolje opisati kao strastvenog preduzetnika za informacione tehnologije. Po završetku matematičke srednje škole, upisao je fakultet računarstva, ali je neposredno prije diplomiranja ostavio fakultet zbog preduzetništva. Sa šesnaest godina objavio je prvi stručni rad, a u narednih nekoliko godina uslijedilo je još drugih.

Više

Skoro trideset godina iskustva u informatici i dvadeset i pet iskustva u preduzetništvu sastavlja jedinstvenu mješavinu informacionih i poslovnih znanja, koji kao izvršni direktor Datalaba prenosi u PANTHEON, vodeći program u JI Evropi. Trenutno, strastveno gradi cloud usluge za mala i srednja preduzeća, zajedno sa Telekomom i poljoprivrednicima donosi prednosti modernih informacionih alata.

Andrej je predsjednik Udruženja slovenačkih proizvođača programske opreme KODA.SI, bio je predsjednik Udruženja za informatiku i telekomunikacije u Privrednoj komori Slovenije i član je nekoliko tijela za standardizaciju u oblasti informacionih tehnologija. Savjetovao se sa Vladom oko uvođenja evra, poreza na dodatu vrijednost i fiskalnih kasa. Jedan je od najglasnijih protivnika Evropske direktive o patentiranju programske opreme i sporazuma ACTA. Često je mentor na start-up događajima, CEED i korporativnim radionicama.

 

Moreno Rodman

Moreno Rodman

Glavni Izvršni direktor i član upravnog odbora

Moreno Rodman je vodio Datalab  između 2002. i 2008. godine, i uprkos višegodišnjem odsustvu, odlično ga poznaje. Tokom ovog perioda, upavljao je širenjem na strana tržišta, izgradio partnerski kanal i povećao produktivnost i profitabilnost. Moreno je ponovo sa nama od decembra 2016.

Lojze Zajc

Lojze Zajc

Član upravnog odbora

Lojze Zajc je rođen 13.2.1954 u Dorfarju kod Škofja Loke u Sloveniji. Osnovnu i srednju školu završio je u Ljubljani, 1978. je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, spoljno-trgovinski smjer. Posdiplomske studije je završio iz menaždmenta. Pored aktivnog engleskog jezika, govori još i nemački i italijanski (konverzacijski).

 

Više

Dodatno se školovao u London Bussiness School of Economics. Održao je seminar za ocjenjivače vrijednosti preduzeća i brojne obuke u bankama u Italiji i Nemačkoj.

Prvo zaposlenje je imao u Jugotekstil-impeksu, gde je 1985. preuzeo upravljanje i kontrolu finansijskog poslovanja u inostranstvu i obavljao poslove interne revizije u preduzećima koja su bila u vlasništvu Jugotekstil-Impeks-a. 1995. god, imenovan je za v.d. generalnog direktora, i 1996., za predsednika upravnog odbora društva IBN-JT dd.
Leta 2011 se zaposlio u građevinskom preduzeću kao interni revizor, a kasnije kao izvršni direktor za ekonomsko područje. Posljednjih godina uspješno radi implementaciju PANTHEON-a.Od marta 2009. sarađuje sa Datalabom.

Nedim Pašić

Nedim Pašić

Podpredsednik upravnoga odbora

Nedim je u DataLab-u BA od samog osnivanja preduzeća. S Pantheonom se među prvim približio IT sektoru i SME u BiH. 2004. je diplomirao Menadžment informacionih sistema na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Sa preduzetništvom se bavi od 1997.

 

Više

Pored IT-ja, sa naglaskom na poslovni softver, s kojim i dan danas radi sa zadovoljstvom i potpuno novim poslovnim izazovima, pronašao je poslovno iskustvo u management-u, poslovnom savjetovanju, marketingu i istraživanju tržišta.

Na 42. sjednici Upravnog odbora Datalaba d.d. Nedim Pašić je imenovan za podpredsednika Upravnog odbora (UO).

Simon Klemen

Simon Klemen

CDO

Anka Leben

Anka Leben

Izvršni finansijski direktor (CFO)

Anka Leben je diplomirala na Biotehničkom fakultetu u Ljubljani, smjer Agroekonomija. Od početka svoje karijere je radila sa ciframa – prvo na području planiranja, analize i kontrole, kasnije u finansijama i računovodstvu. Radila je u preduzećima Agroemona Domžale, Jata Ljubljana, Liko Vrhnika, Energoplan. Bila je među prvim generacijama koje su ponijele titulu “kvalifikovani računovođa”, sertifikovana od strane Slovenačkog Instituta za reviziju.

Ekipi Datalaba se pridružila u septembru 2016. i danas je vođa finansijsko – računovodstvene službe.

Vođe odjeljenja

Vanja Varl

Vanja Varl

Korporativni vođa USD odeljenja

Vanjino prvo angažovanje u Datalabu datira još od 1999. godine kada je učestvovala u razvoju optičkog programa (Helios). Ubrzo nakon toga preuzela je rukovođenje razvojem modula, koji je posvećen razvoju kadrova (tada HERA). Istovremeno, rukovodila je celokupnom marketinškim aktivnostima u svim zemljama u kojima je Datalab prisutan. Za osam godina organizovala je i održala nekoliko društvenih i stručnih skupova. Među njima su četiri PANTHEON konferencije. Datalab je napustila na sedam godina i radila u računovodstvenoj kancelariji, gdje je produbila svoje znanje u računovodstvu i poreskom savetovanju, ISO standardima i učestvovala u razvoju sistema za bolju organizaciju dokumenata. Nakon povratka u Datalab u maju 2015, preuzela je rukovodstvo odeljenja Unified Service Desk u Datalab SI. Sama sebi je postavila cilj da poboljša korisničko iskustvo pri interakciji sa podrškom, kao i način rada u samom odeljenju.

Od decembra 2017. Vanja je korporativni vođa Datalabovog USD odeljenja. Nastaviće da prati misiju: “Omogućiti korisnicima da nesmetano koristee PANTHEON, da program bude u saglasnosti sa zakonom i da u potpunosti iskoristi sve svoje potencijale uz pružanje profesionalne usluge.”

Maja Fujan

Maja Fujan

Korporativni vođa marketing oddjela

Elmir Sikira

Elmir Sikira

VP Controlling

Vanja Cigoj

Vanja Cigoj

Korporativni vođa Datalab Academy oddjela

Ambrož Jarc

Ambrož Jarc

VP PANTHEON Retail

 

Direktori filijala

 

Danko Obradović

Danko Obradović

Direktor Datalab.MN d.o.o.

Mašinski inženjer koji je 1988. započeo sa samostalnim razvijanjem poslovnog softera, naredne godine je osnovao privatno preduzeće za razvoj poslovnog softvera u Crnoj Gori. S PANTHEON ™-om prvi put dolazi u kontakt 2003., kada i prestaje s razvojem sopstvenih poslovnih programskih rešenja. Iako odlično poznaje oblasti poslovne informatike, shvatio je da pojedinac ne može da se takmiči sa akumuliranim znanjem velikog broja stručnjaka, koji rade na razvoju PATNHEON-a.

Gaber Cerle

Gaber Cerle

Managing Director of Datalab SI d.o.o.

Goran Težak

Goran Težak

Direktor Datalab HR d.o.o.

Goran je u IT biznisu 20 godina, a poslednjih 10 godina se bavi PANTHEON-om. Po struci je dipl. ing. telekomunikacija. IT karijeru je započeo u privatnoj IT kompaniji, nakon čega je prešao u ORACLE gde 2005. postaje regionalni direktor za Jugoistočnu Evropu. 2007. godine je osnovao vlastitu firmu i postao Datalab partner. 2016 godine postaje Datalab distributer i konsoliduje postojeći Datalab, a 2017. postaje direktor Datalab HR.

Nedim Pašić

Nedim Pašić

Direktor Datalab BH d.o.o.

Nedim je u DataLab-u BA od samog osnivanja preduzeća. S Pantheonom se među prvim približio IT sektoru i SME u BiH. 2004. je diplomirao Menadžment informacionih sistema na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Preduzetništvom se bavi od 1997. Pored IT-ja, sa naglaskom na poslovni softver, s kojim i dan danas radi sa zadovoljstvom i potpuno novim poslovnim izazovima, pronašao je poslovno iskustvo u management-u, poslovnom savetovanju, marketingu i istraživanju tržišta.

Nena Lukić

Nena Lukić

Managing Director of Datalab SR d.o.o.

Vlado Mitev

Vlado Mitev

Direktor Datalab L.L.C. Kosovo

Ivaylo Jordanov

Ivaylo Jordanov

Direktor Datalab Bulgaria Ltd.

Ivayla bi mogli opisati kao ambicioznog stručnjaka za marketing sa brojnim iskustvima u direktnoj prodaji i odnosima sa strankama. Posebno je zainteresovan za mjerenje zadovoljstva kupaca i strategije njihovog zadržavanja. Zanimaju pa ga i efekti digitalnog marketinga na ponašanje kupaca.  Jako pozitivna osoba, uvijek puna energije. Slobodno vrijeme provodi u prirodi, voli alpinizam. Diplomirao marketing i međunarodni menadžment na Henely Business School, poslovnoj školi na Univerzitetu u Readingu u Velikoj Britaniji. Ima praktična iskustva u upravljanju dokumentima i rješenjima za upravljanje dokumentima (DMS – Document Management System).  2013. Počinje sa radom u Kontraxu u Bolgariji kao administrator stranaka, specijalizovan za projekte, koji uključuju rješenja za upravljanje sa dokumentima i Pantheonom. Od  2015. postaje direktor Datalab Bugarske Ltd.

X