Česta pitanja o licencama

Zakup omogućava optimizovanje investicije u vašu programsku opremu, jer licence ne morate kupiti unapred, ali za upotrebu plaćate mjesečnu naknadu. Zajedno sa Datalab partnerima, pregledajte i definišite svoje potrebe po licencama. Partner će na osnovu vaših potreba pripremiti ugovor o zakupu, u kojem će biti definisane licence.
Oblak licenc PANTHEON

Prilagođavanje izmjenama

Ako se vaše potrebe promjene, zakup možete prilagoditi izmjenjenim okolnostima. Na taj način, možete povećati broj licenci (npr. za novozaposlene radnike), prenesete licence i promijenite modele licence (npr. iz SE u MF, jer ste uveli planiranje proizvodnje). U tom slučaju, iznos mjesečne rate ćemo prilagoditi vašim trenutnim potrebama.

Cijene i funkcije

U cjenovniku ćete naći pregled svih PANTHEON licenci i njihove funkcionalnosti. Detaljnije su objašnjene i kombinacije verzija.

Kako brojimo korisnike?

Programska oprema Datalab se licencira na osnovu broja korisnika, koji istovremeno pristupaju sistemu (t.i.concurrent access). To znači, da je programska oprema podešena na bilo kom broju računara, ali se može i koristiti istovremeno samo za onoliko korisnika, koliko preduzeće ima dobijene licence. Ako je broj postignut, dodatni korisnik neće moći da se prijavi u sistem. Kad se neki korisnik odjavi iz sistema na svojoj radnoj stanici, može se prijaviti neko drugi (t.i.roaming licenses).

Ova i druga prava i obaveze korisnika i preduzeća Datalab, određuje ugovor o licenci.

Kako dobiti licence?

Ukoliko vas zanima naša programska oprema, možete popuniti obrazac ili nas kontaktirajte putem telefona ili e-maila. U obrascu navedite osnovne podatke o vašem preduzeću, na osnovu kojih će naši partneri oblikovati odgovarajuću ponudu.

Datalab licencira programsku opremu preko mreže ovlašćenih partnera, koji su obučeni da pomognu u određivanju odgovarajuće licencne sheme. Implementaciju, uvođenje, obuke, podršku i razvoj dodatnih rješenja vrše partneri preduzeća Datalab, koji su sertifikovani za svoje oblasti.

Koliko košta licenciranje?

Razvoj programske opreme je veoma skup, ali smo uvjereni, da legalno licenciranje programske opreme mora biti dostupno širokom krugu preduzeća, kojima su potrebna dobra IT rješenja.
S obzirom da PANTHEON pored smanjenja troškova i povećanja prihoda, uglavnom podigne produktivnost zaposlenih, kao referentnu osnovu za određivanje cijene licence, smo uvažili prosječnu bruto platu u državi, gdje će se programska oprema prodavati.

Cijene smo oblikovali tako, da se investicija vrati za manje od šest mjeseci. Dosadašnja iskustva su to potvrdila.

Dokup i nadogradnja licenci

Ukoliko već imate nekoliko licenci za PANTHEON i potrebne su vam više verzije sa dodatnim funkcionalnostima, možete jednostavno da dokupite potreban broj ili da ih nadogradite, a plaćate samo razliku. U nastavku su nekoliko primjera.

Dokup licenci

Preduzeće ima 4 PANTHEON SE (Small Enterprise) licence, odnosno četiri korisnika. Zaposlilo je dva nova radnika, kojima je potreban programski paket.
Treba se pobrinuti za dve dodatne jednokorisničke licence (6 korisnika PANTHEON SE – 4 PANTHEON SE licence = 2 dodatne PANTHEON SE licence).

Promjena modela

Preduzeće ima 6 PANTHEON SE (Small Enterprise) licenci, odnosno šest korisnika. Zaposlilo je dva nova radnika, kojima je potreban programski paket, dodatno menadžment želi direktorski informacioni sistem.

Preduzeću je dakle, potrebno potrebno 8 korisničkih licenci Pantheon ME (Medium Enterprise). Datalab uzima u obračun postojeće licence (6x PANTHEON SE), koje preduzeće koristi po trenutno važećoj cijeni iz cjenovnika i ispostavlja račun za novu licencnu konfiguraciju. Preduzeće tako plaća razliku između prethodnog i sadašnjeg stanja.

Otvaranje dislocirane prodavnice

Preduzeće ima 2 PANTHEON SE licence. Otvorilo je novu dislociranu prodavnicu, gdje će se vršiti prijem robe i izdavanje računa.

Preduzeće treba da kupi 1 PANTHEON RT licencu. Korisnik može da kombinuje PANTHEON RT sa višim licencama SE, ME, MF.

Razvoj preduzeća

Preduzeća rastu i razvijaju se. Razvoj preduzeća mora pratiti razvoj informacionog sistema. Radi toga se pojavi pitanje dokupa licenci.
U preduzeću Datalab imamo veoma prostu formulu, da uvek plaćate samo razliku među željenim licencama i licencama, koje želite da imate.

Pozovite (020) 223 131

Više informacija – Brza priprema ponude – Mogućnost plaćanja na rate – Trenutne prodajne akcije – Količinski popusti

X