Ponosno Vas obavještavamo, da smo 24.12.2015 izdali novu generaciju poslovno-informacionog sistema – PANTHEON X (deset), koja sadrži brojna poboljšanja.

PANTHEON X (deset) je brži, napredniji i moćniji. Nova generacija sadrži brojne novosti i poboljšanja: od obnovljenog korisničkog interfejsa, bitnih poboljšanja performansi do cjelokupne podrške dokumentnom poslovanju. U sve licence ugrađen je vlastiti dokumentno/arhivski sistem, koji je posebno primjeren za tijesno povezivanje preduzeća sa računovodstvenim servisom ili internim računovodstvom. Novi, savremen dizajn, prilagođen je novom operativnom sistemu (Windows 10). Sve nove i unaprijeđene funkcionalnosti su uvedene s namjenom olakšanja svakodnevnih procesa u preduzećima. Više o novostima u prvoj verziji PANTHEON X, build 10.0.0.0., možete pogledati u video snimcima.

Zahvaljujemo Datalab razvojnom timu, koji je s željom za stalnim napretkom u program PANTHEON u zadnjih pet godina unio 8.951 poboljšanje.

Zaključak godine 2015 je dodatno uspješan. Zabilježili smo već 45.000-tog korisnika. Izuzetno motivirajuće je doživjeti povjerenje tolikog broja korisnika. Kao veliki uspjeh uzimamo u obzir i činjenicu da smo rješenje Pantheon Cloud (hosting) proširli na dodatna tržišta u regiji, a u saradnji sa telekom operaterima.

Izvršni direktor Datalab Tehnologije d.d., Andrej Mertelj je sumirao svoje utiske o 2015. godini, za koju kaže da je bila „poslije 2007. godine investicijski najintenzivnija godina. Ulaganja u novu generaciju PANTHEON-a, Farming i Retail diviziju, kao i partnerstva sa telekomima su dostigli vrhunac i se usporavaju. Inspirativni su prvi rezultati ovih ulaganja i odzivi naših postojećih, novih i potencijalnih korisnika. Raduje nas što im svakodnevni rad činimo efikasnijim.“

Prema riječima direktora Datalab BH d.o.o., Nedim Pašić, kada je u pitanju tržište Bosne i Hercegovine „2015. godina je bila rutinska godina, obilježena stabilnim poslovanjem. Od naredne godine, već u prvom polugodištu, očekujemo lansiranje PANTHEON-a u cloud okruženju, kojim ćemo omogućiti našim postojećim korisnicima rentabilniju upotrebu bez obnavljanja investicije u amortizovanu IT infrastrukturu, a svim potencijalnim korisnicima mogućnost da uz mjesečnu pretplatu na PANTHEON imaju sve što je potrebno jednoj kompaniji da efikasno upravlja poslovanjem i ulazak u zajednicu najuspješnijih preduzeća u BiH i regionalno.“

Dinamičan zaključak godine je odličan predznak za nizanje uspjeha i u narednoj godini. Nastavljamo našu misiju, trudićemo se da olakšamo poslovne procese u preduzećima kroz uvođenje modernih informacionih tehnologija kao i proteklih godina zajedno sa Vama – našim vjernim korisnicima – da pretvaramo podatke u dobit.

Izuzetna nam je čast raditi sa Vama!

korporativna SR

X