Datalab d.d. i ove godine proglašen državnim prvakom na takmičenju European Business Awards

Dec 26, 2016 | Novosti

PANTHEON Farming rešenje prepoznato je na najvećem evropskom takmičenju za preduzeća na području inovacija

Datalab je imenovan za državnog prvaka na takmičenju European Business Awards, najvećeg takmičenja za preduzeća u Evropi, koje ima cilj da se prepozna i promoviše uspešno poslovanje i podrži razvoj snažne poslovne zajednice širom Evrope

Nagrada se dodeljuje već deset godina i dodeljuju je vodeći evropski menadžeri, akademici i predstavnici iz politike. Ove godine takmičenju se pridružilo više od 33,000 preduzeća iz 34 države.

Datalab d. d. je  u prvom krugu izabran od strane nezavisnog žirija. Žiri je Datalab ocenjivao u skladu sa vrednostima EBA, inovacijom, etikom i uspešnosti. Kvalifikovali smo se za drugi krug takmičenja u kojem ćemo se predstaviti video snimkom, gde će glasati takođe šira publika.

Datalab d. d. se takmiči sa poslovnim informacionim sistemom za upravljanje gazdinstvom, PANTHEON Farming, koji u osam država Evrope podržavaju stručnjaci na području informacionih tehnologija iz oblasti poljoprivrede i stočarstva nove mreže Datalab Agro.

Zašto je Datalab više puta nagrađen ERP software za mala i srednja preduzeća? Razlog je, jer su se do sada računovodstvo i proizvodnja na farmama temeljila na približnosti i prosecima.

Jedinstveno programsko rešenje za poljoprivrednike, PANTHEON Farming, pokriva sve procese na farmi: od prve sadnice do svih računovodstvenih analiza poslovanja. Dodatno, program korisniku nudi dragocene savete i podršku prilikom donošenja odluka.

Učestvovanje u kategorji inovacija je bilo potpuno prirodno, s obzirom na to da je u skladu sa Datalabovom poslovnom vodiljom neprestane inovacije.

Čestitke Datalabu, koji je izabran, da predstavlja svoju domovinu kao državni prvak. Datalab je pokazao, da je među evropskom poslovnom elitom, pokazao inovativnost, etiku i uspešnost.

Adrian Tripp

izvršni direktor nagrade , EBA

Vrlo smo ponosni na to, da nas je žiri izabrao za državne prvake. EBA takmičenje je poznato po tome, da na njemu učestvuju samo najdinamičnija evropska preduzeća, zato smo ponosni da učestvujemo u krugu takvih.

Andrej Mertelj

CEO, Datalab d.d.

U narednom krugu takmičenja državni prvaci će se predstaviti video snimkom na kojem će pokazati svoju istoriju i poslovni uspeh. Nezavisna komisija EBA će najboljim u svojoj grupi dodeliti naziv „Ruban d’Honneur“.

Javno glasanje za video snimke, koji će biti dostupni na web stranici EBA, će se održati u dva kruga. Preduzeća, koja dobiju najviše glasova će biti proglašena državnim prvacima po izboru javnosti. Prošle godine je bilo prikupljeno 227.000 glasova, preduzeća su podržali klijenti, zaposleni i javnost.

Na takmičenju u godini 2015/2016 su učestvovale sve članice EU, pored njih Turska, Norveška, Švajcarska, Srbija i Makedonija. Ukupni prihodi svih preduzeća učesnika su premašili 1,2 triliona EUR i zapošljavali su više od 2,5 miliona ljudi.

Za više informacija o rešenju PANTHEON Farming posetite www.datalab.ch

European Business Awards i RSM web stranica: www.businessawardseurope.com i www.rsmi.com , možete ih pratiti takođe i na Twitter-u @rsmEBA.

untitleddatalabDatalab tim

Simboličnim potpisom želimo da obuhvatimo sve pojedince, zaposlene, saradnike, partnere i korisnike sa kojima svakodnevno učimo, stičemo i razmenjujemo iskustvo, znanje, probleme i rešenja. Bez svih zajedno svega ovoga ne bi bilo. Čitajte nas redovno i javite koje vas teme i informacije zanimaju! Jer danas više nego ikad važi: kad imaš informaciju, imaš moć. Ekipa Datalaba svoje znanje deli s vama! Delite dalje…

X