PANTHEON konektor licence

Svim korisnicima, koji pored PANTHON-a koriste još neka dodatna, eksterna (vertikalna) rješenja, želimo obezbijediti najbolje usluge i ubuduće. Zbog toga uvodimo konektor licence, koje korisnicima omogućavaju pristup do PANTHEON baze podataka.

Konektor licenca će sa 1. 7. 2015 postati obavezna za:

  • Online prodavnice, sharepoint plug-ins, integracije portala,
  • add-on aplikacije (WMS …),
  • mobilne aplikacije,
  • robote (BPEL integracije, DMS …),
  • Excel … u slučaju, kad se xls automatski povezuje s PANTHEON bazom podataka.

Konektor licenca nije potrebna, ukoliko je korisnik prijavljen u PANTHEON sa korisničkim imenom i lozinkom i komandom iz xls-a uvozi podatke u PANTHEON ili ih izvozi u xls, word, pdf…).
Nije specifična za određenu aplikaciju. Dakle, stranka može imati određeni broj konektor licenci za sva vertikalna rješenja zajedno. To važi i za istovremene korisnike, što znači, da u slučaju kad korisnik web-trgovine u realnom vremenu povlači podatke iz PANTHEON baze, potrebno mu je onoliko konektor licenci koliko je istovremenih korisnika u web-trgovini.

Zanima vas koliko vam je PANTHEON konektor licenci potrebno?

Molimo vas da kontaktirate blagovremeno lokalnog Datalab partnera

Više o verifikaciji konektor licenci pogledajte na našim Korisničkim stranicama.

Partneri za podršku

Primjer PANTHEON korisnika sa dvije vertikale

Sistem za upravljanje skladištem (WMS)
WMS nema samostalne baze, zato skladišta u realnom vremenu vuku podatke iz PANTHEON baze. U takvom slučaju je potrebno onoliko konektor licenci koliko je istovremenih korisnika vertikalnog rješenja WMS u skladištu. U navedenom primjeru su to 3 konektor licence.

CRM
CRM ima samostalnu bazu, koja se povezuje na PANTHEON bazu podataka. Za povezivanje između baza dovoljna je 1 konektor licenca. U CRM sistemu može biti opcionalni broj istovremenih korisnika koji u realnom vremenu razmjenjuju podatke u bazi podataka CRM sistema.

PANTHEON korisniku na slici potrebne su 4 konektor licence.

Primjer upotrebe PANTHEON konektor licence

Cijena PANTHEON konektor licence

Kupovina licence
139 € + PDV

Licence nije moguće zamijeniti za drugu vrstu PANTHEON licence.

Lokalizacija konektor licence mora biti usklađena sa lokalizacijom krovne licence.

Konektor licence se ne mogu zamrznuti za razliku od krovnih licenci kod kojih je moguće zamrznuti najviše 50 % njihove vrijednosti.

Pozovite 020 223 131

Ukoliko želite da saznate nešto više o dodatnim rješenjima Datalab-a, uvijek smo vam na raspolaganju! Pozovite nas ili pošaljite upit putem e-maila.

info@datalab.co.me