PANTHEON konektor licence

Svim korisnicima, koji pored PANTHON-a koriste još neka dodatna, eksterna (vertikalna) rješenja, želimo obezbijediti najbolje usluge i ubuduće. Zbog toga uvodimo konektor licence, koje korisnicima omogućavaju pristup do PANTHEON baze podataka.
Konektor licenca će sa 1. 4. 2015 postati obavezna za:

  • Online prodavnice, sharepoint plug-ins, integracije portala,
  • add-on aplikacije (WMS …),
  • mobilne aplikacije,
  • robote (BPEL integracije, DMS …),
  • Excel … u slučaju, kad se xls automatski povezuje s PANTHEON bazom podataka.

Konektor licenca nije potrebna, ukoliko je korisnik prijavljen u PANTHEON sa korisničkim imenom i lozinkom i komandom iz xls-a uvozi podatke u PANTHEON ili ih izvozi u xls, word, pdf…).
Nije specifična za određenu aplikaciju. Dakle, stranka može imati određeni broj konektor licenci za sva vertikalna rješenja zajedno. To važi i za istovremene korisnike, što znači, da u slučaju kad korisnik web-trgovine u realnom vremenu povlači podatke iz PANTHEON baze, potrebno mu je onoliko konektor licenci koliko je istovremenih korisnika u web-trgovini.

Primjer PANTHEON korisnika sa dvije vertikale

Sistem za upravljanje skladištem (WMS)
WMS nema samostalne baze, zato skladišta u realnom vremenu vuku podatke iz PANTHEON baze. U takvom slučaju je potrebno onoliko konektor licenci koliko je istovremenih korisnika vertikalnog rješenja WMS u skladištu. U navedenom primjeru su to 3 konektor licence.

CRM
CRM ima samostalnu bazu, koja se povezuje na PANTHEON bazu podataka. Za povezivanje između baza dovoljna je 1 konektor licenca. U CRM sistemu može biti opcionalni broj istovremenih korisnika koji u realnom vremenu razmjenjuju podatke u bazi podataka CRM sistema.

PANTHEON korisniku na slici potrebne su 4 konektor licence.

Cijena PANTHEON konektor licence

Kupovina licence
139 € + PDV Redovno osvježavanje 17 % – potencijalni bonus

Pozovite 020 223 131

Ukoliko želite da saznate nešto više o dodatnim rješenjima Datalab-a, uvijek smo vam na raspolaganju! Pozovite nas ili pošaljite upit putem e-maila.
info@datalab.co.me